Racuchy z kaszy mannej w towarzystwie czekolady proteinowej Nugat

Wydruk przepisu
Racuchy z kaszy mannej w towarzystwie czekolady proteinowej Nugat
Porcje
Składniki
Porcje
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Kasze manna zalewamy 250 ml mleka i odstawiamy na 30 minut
  2. Resztę mleka (250ml) zagotuj, dodaj kasze zalana mlekiem i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Mieszaj.
  3. Białka jaj ze szczyptą soli ubij na sztywna pianę. Pod koniec ubijania dodaj 100g erytrytolu.
  4. Wystudzoną kaszę, wymieszaj z 2 żółtkami i piana z białek
  5. Smaż racuchy na gorącym oleju.
  6. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Wlej do garnka troszkę wody doprowadź do wrzenia. Postaw na garnku metalowa miskę i wrzuć do niej 100g połamanej na czesci czekolady Nugat. Mieszaj. W ten sposób otrzymasz polewę do pysznych racuchów !
error: Content is protected !!
0

Your Cart